Samarbejder

Inspiration til naturoplevelser

I Danmark er der et væld af naturoplevelser, som du kan kaste dig ud i. Både til vands, til lands, på gåben, på cykel og hele året rundt. Alene eller sammen med andre. Her finder du inspiration til nogle af de bedste oplevelser.

Kig siden igennem og bliv inspireret til at tage på tur samtidigt med, at du sparer penge.

Under Åben Himmel

Under Åben Himmel Logo

Under Åben Himmel laver guidede friluftsrejser uden fly, så det er lige til at komme ud på eventyr med erfarne turledere, samtidig med at du sparer på CO2’en.

Klik på billedet og book din rejse – vi giver 20% på udstyr til turen.

Suså Kano og Kajak

Suså Kano og Kajak laver oplevelsesture på Susåen og Thystrup-Bavelse Søerne, med kano og kajak.

Klik på billedet og book din rejse – vi giver gratis levering af udstyr, så det er til at hente sammen med din kano/kajak.

Oversigt over SharePackers venner:

Her i oversigten har vi samlet vores gode naturvenner, som alle deler denne samme passion for bæredygtige naturoplevelser, som os. 

Under Åben Himmel

Suså Kano og Kajak

Under Åben Himmel laver guidede friluftsrejser uden fly, så det er lige til at komme ud på eventyr med erfarne turledere, samtidig med at du sparer på CO2’en.

Klik på billedet og book din rejse – vi giver 20% på udstyr til turen.

Suså Kano og Kajak laver oplevelsesture på Susåen og Thystrup-Bavelse Søerne, med kano og kajak.

Klik på billedet og book din rejse – vi giver gratis levering af udstyr, så det er til at hente sammen med din kano/kajak.

Liste med SharePackers anbefalinger til naturoplevelser:

I nedenstående liste finder du SharePackers udvalgte anbefalinger til steder i naturen, som stiller de ultimative rammer til rådighed. 

Udvalgte naturoplevelser i Jylland

Nationalpark Mols Bjerge på Djursland, Østjylland.

I Nationalpark Mols Bjerge rejser sig majestætiske trehøje som stolte vogtere af naturens skønhed og historiens dybe rødder. Disse levende monumenter af træ har overlevet tidens tand og står som stille vidner om det komplekse samspil mellem mennesker og naturen.

Området byder blandt andet på “Trehøje”, som er tre bakketoppe på 127 højdemeter i midten af den naturskønne Nationalpark Mols Bjerge. 

Mols Bjerge Stien (60km) er en oplagt rute til, at udforske området i og den er opdelt i:

  • Kalø-etapen (20km)
  • Bjerg-etapen (20km)
  • Ebeltoft-etapen (20km)

Oversigt over ruterne inkl. overnatningssteder finder du ved at downloade appen her: Link til Mols Bjerge APP

Anbefalet pakkevalg: Teltpakken eller Shelterpakken

Hærvejen fra Nordjylland ned gennem det midtjyske med afslutning i Sydjylland.

Hærvejen, en historisk sti, væver sig gennem det danske landskab som en tidløs forbindelse mellem fortid og nutid. Denne gamle handelsvej, brugt af vandringsfolk og handelsrejsende i århundreder, afspejler Danmarks rige historie og kulturelle arv.

Når du træder på Hærvejen, følger du i fodsporene af dem, der gik før dig, og oplever det smukke landskab og de små samfund, der bærer vidnesbyrd om fortidens rejser. Hærvejen er mere end en vej; det er en rejse gennem tiden, hvor du kan lade dig inspirere af historiens vingesus og naturens stille skønhed.

Hærvejen har mere end 500 km vandrerute og 450 km cykelrute. 

For at skabe det bedste overblik over de mulige ruterne inkl. overnatningssteder anbefaler vi, at du downloader appen her: Link til Hærvejen APP

Anbefalet pakkevalg: Teltpakken/ Shelterpakken eller cykelpakken.

Shelterplads ved Slaggård Banke, Nord for Horsens, Midtjylland

Velkommen til Shelterpladsen ved Slaggård Banke – et unikt shelter placeret et afsides sted, hvor roen i naturen omfavner dig. 

I det smukke, historiske, og særprægede naturlandskab ved Slaggård Banke kan du overnatte i dette kombinerede shelter og stjernekiggertårn i to etager.

Det koster 50 kroner at booke Shelteret og du kan booke her: Booking Slaggård Banke

Slaggård Banke har top i 109 meters højde, og fra toppen er der en fantastisk udsigt over et større område. Et områder der omkranses af utallige vandreruter, som du kan kombinere efter behov. 

For at skabe det bedste overblik over de mulige ruterne, klik her: Vandreruter v. Slaggård Banke 

Anbefalet pakkevalg: Shelterpakken

Kalk Kaminoen, Viborg, Midtjylland

Oplev den betagende vandrerute, Kalk Kaminoen i Midtjylland, en 29 km lang vandrerute
fra Stoholm til Skelhøje.

Start ved Stoholm Station og udforsk varierede landskaber,
herunder Mønsted Kalkgruber, Daugbjerg, og det imponerende Alheden, Danmarks største hedeområde.

Nyd en pause ved Kongenshus Kro og fortsæt gennem Kongenshus Mindepark. Vandreturen fremhæver den skiftende natur, de historiske seværdigheder og
der anbefales et besøg i dette eventyrlige område.

Med sine 29 km er Kalk Kaminoen en
rejse gennem tid og landskab og en uforglemmelig naturoplevelse i Jylland.

Overblik og information over ruten finder du her: Overblik Kalk Kaminoen og du kan booke ét af de 3 shelters via linket her: Shelters på Kongenshus

Anbefalet pakkevalg: Shelterpakken

Gendarmstien, Padborg- Als, Sydjylland

Gendarmstien, en perle langs den danske kyst, inviterer til en uforglemmelig vandretur gennem historie og naturskønhed. Følg i fodsporene af Det Gendarmstien grænsevagtkorps og nyd panoramaudsigt over bølgende landskaber og havet.

Er du til vandreture langs kysten, er den 84 km lange vandretur, Gendarmstien, den helt rette for dig.

Gendarmstien byder bl.a. på rigt dyre- og planteliv, eventyrligt landskab samt en interessant historie. Gendarmstien starter ved den dansk-tyske grænse, Padborg og fortsætter helt indtil Sønderborg. De største dele af ruten går du langs kysten, men du vil også komme igennem enge, moser og skove. 

Gendarmstien er opdelt i fem dagsetaper, som byder på hver sit. 

Oversigt over de 5 etaper inkl. overnatningssteder finder du ved at klikke Gendarmstien hjemmeside

Anbefalet pakkevalg: Teltpakken eller cykelpakken

Shelters ved Mosskovpavillonen, Skørping, Nordjylland

Shelters ved Mosskovpavillonen tilbyder en naturskøn tilflugt midt i den danske skov. Disse enkle shelters nær Mosskovpavillonen giver en unik naturoplevelse og let adgang til faciliteter og smukke vandrestier. En ideel pause fra hverdagen under trækronernes beskyttende favn kun 700m fra Store Økssø hvor der kan bades og er frit fiskeri.

Pladsen består af 10 shelters med plads til ca. 4 pers/stk hvoraf 3 af dem kan bookes og resten efter først til mølle princip. Book her: Booking shelters ved Mosskovpavillonen. Der er også fri teltning i området, som du kan læse om HER

Pladsen ligger blot 10 minutters kørsel fra det smukke vandreområde Rebild bakker – læs mere herom i næste anbefaling.

Anbefalet pakkevalg: Shelterpakken eller teltpakken

Rebild Bakker, Rebild National Park, Skørping, Nordjylland

Rebild Bakker, et naturligt perlekæde i det nordlige Danmark, byder på en enestående blanding af bakkede landskaber og frodige skove. Denne nationalpark er hjemsted for maleriske søer og vandrestier, der inviterer naturelskere til at udforske og fordybe sig i områdets skønhed. 

Rebild Bakker Ruten (11 km) er lagt så man får det bedste af det bedste i området. Du vil opleve skønne udsigter, kilder, bakker, troldeskoven, og meget mere. Ruten er desuden lagt, så den kan kortes af to steder, hvis man vil nøjes med at gå knap 4 eller 8 km.

Der er fire områder, hvor der er fri teltning i skovområdet omkring ruten benævnt Rold skov.

Anbefalet pakkevalg: Teltpakken

Udvalgte naturoplevelser på Fyn

Øhavsstien på Langeland, Ærø og Tåsinge, Sydfyn.

Øhavsstien strækker sig over 220 kilometer langs kysten og byder på flere spektakulær vandreruter som kan opdeles i 7 mindre etaper.

Ved at opdele i mindre etaper kan vandrere tilpasse deres oplevelse og nyde maleriske landskaber, historiske seværdigheder og smukke kyststrækninger. Ruten inkluderer også muligheder for at udforske marine liv og besøge små øer.

Øhavsstien begiver sig over øerne, Langeland, Ærø og Tåsinge, og fortsætter primært langs kysten, men kommer også forbi Svanninge Bakker, hvor du får en fantastisk udsigt over Øhavet.

Oversigt over ruterne inkl. overnatningssteder finder du her: Etaper Øhavsstien og i artiklen her kan du danne dig detaljeret overblik over hver enkelt etape: Artikel i Friluftsmagasinet

Anbefalet pakkevalg: Cykelpakken (udvalgte etaper) og Teltpakken/shelterpakken

Svanninge Bakker, De Fynske Alper, Faaborg, Sydfyn. 

Svanninge Bakker på Fyn er et naturskønt område, der strækker sig over cirka 10 kvadratkilometer. Med bakkede landskaber, skove og åbne marker tiltrækker området naturelskere og vandrere. Markerede stier fører gennem den frodige natur, og udsigten fra bakkerne giver panoramaudsigt over Det Sydfynske Øhav.

Udover den naturskønne oplevelse har Svanninge Bakker også historiske elementer som gravhøje. Dette rekreative område er ideelt for dem, der ønsker ro og afslapning midt i Danmarks smukke landskab.

Området byder på 35 km afmærkede stier som er fordelt 6 markerede temaruter. 

Oversigt over ruterne inkl. overnatningssteder finder du her: Svanninge Bakker – oversigt med en detaljeret beskrivelse her: Svanninge Bjerge – 6 temaruter

Ønsker du at anvende cykel kan Herregårdsruten Svendborg -Faaborg på 42 km anbefales.

Anbefalet pakkevalg: Cykelpakken og Teltpakken/shelterpakken.

Fynshoved, Kerteminde, Nordfyn 

Fynshoved byder på noget af Danmarks smukkeste natur, og her er naturoplevelser for alle. Her æder havet sig ind på klinterne og danner nyt land i form af sandodder. Der er en usædvanlig flot flora og gode muligheder for at spotte marsvin.

Ruten rundt om Fyns hoved er 3 km, og mod vest udsat for vestenvinden, og kan give et sug i maven nær ved de dramatiske skrænter. Turen kan forlænges til 11 km ved at gå langs Fællesstranden og tilbage forbi naturhavnen Korshavn. Den vestlige kyst er stenet og kræver gode ankler.

Der er overnatningsmuligheder syd for Fyns Hoved på bakken Jøvet, hvor der ligger et shelter. Området er også et oplagt sted for fiskeri. Området er også oplagt til cykelferien. Find oplagte cykelruter på linket her:Cykelruter, Fynshoved 

Oversigt over seværdigheder/ oplevelser langs ruten inkl. overnatningssteder finder du her: Oplevelser og overnatning – Fynshoved og ønsker du at booke shelteret langs ruten kan du booke her: Shelter Jøvet, FynsHoved

Anbefalet pakkevalg: Cykelpakken & Teltpakken/shelterpakken.

Lillebæltstien, Strib- Middelfart- Gamborg, Vestfyn

Vandreruten, kendt som Danmarks smukkeste gåtur, byder på nogle af de bedste danske landskaber med åbne marker, dybe skove, dramatiske kystskrænter, og hyggelige havne og bymiljøer.

På ruten er der mange små, fredelige stop og udkigspunkter. Der er også mange strande, hvor du kan tage en forfriskende dukkert. Lillebælt er kendt for sine mange marsvin, og ved Middelfart havn findes en lyttestation, hvor du kan komme tæt på den lille hval. Ruten går forbi ruiner og mindesmærker, og i skovene findes orkidéer. Ved Strib Odde står et 21 meter højt fyr, hvor der er en fantastisk udsigt over Lillebælt.

Ruten er 27 km lang og der findes kystnære sheltere ved start, slut og midt på ruten. Der findes også op til flere naturlejrpladser. Det samt selve ruten kan du finde her: Ruter, shelters og naturlejrpladser – Lillebæltsstien

Området er også oplagt til cykelferien. Find ruterne på linket her: Cykelruter, Lillebæltsstien

Anbefalet pakkevalg: Cykelpakken & Teltpakken/shelterpakken.

Udvalgte naturoplevelser på Sjælland & øerne

Klintekongens Rige, Møns Klint

“Klintekongens Rige” på Møn er en fortryllende vandrerute gennem det imponerende kalkstensklintelandskab ved Møns Klint – og ruten endda kåret til “Europas Bedste Vandrerute”. Startende ved GeoCenter Møns Klint fører stien dig gennem skove og åbne landskaber med betagende udsigter over klinterne og havet. Oplev Klinteskoven, Liselund Slot og Park samt den rige historie, mens du nyder naturens skønhed. En uforglemmelig vandretur i et magisk landskab.

Ruten er 14 km lang i kuperet terræn og du kommer til at opleve alle de største natur- og kultursights på Høje Møn. Du kommer til at bevæge dig rundt i hele det område, der ifølge sagn og legender udgør selveste Klintekongens Rige.

Området inkl. ruter og overnatningsmuligheder samt booking af shelter kan du finde på følgende link: Oplevelser og overnatning – Klintekongens Rige

Anbefalet pakkevalg: Teltpakken & Shelterpakken

Skjoldungestien, Nationalpark Skjoldungernes Land,  Roskilde, Midtsjælland.

Skjoldungestien er en 50 km vandrerute, der snor sig ud og ind gennem det historiske landskab og forbi en række af de vigtigste udflugtsmål i nationalparken. På turen vandrer du både gennem skove, langs åer, moser og enge og ud langs Roskilde Fjord.

Hovedruten er 30 kilometer lang og går fra Roskilde til Hvalsø. Den går gennem bakker, strandenge, løvskov, overdrev og søer. Flere steder følger den små trampestier, hvilket styrker naturoplevelsen. Den anden rute er cirka 10 kilometer og går fra Gevinge til Osted langs Lejre Å og Lavinge Å gennem ådal, mose, åbent agerland og små landsbyer. De to ruter mødes ved Gammel Lejre i et landskab, som er rigt på historie, sagn og fortidsminder.

Området inkl. ruter finder du på følgende link: Rute Skjoldungestien og der er flere muligheder for overnatning i telt og shelter langs ruten, som kan planlægges her: Overnatning Skjoldungestien

Anbefalet pakkevalg: Teltpakken & Shelterpakken

Susåen, Sorø/Ringsted/Næstved, Sydsjælland

Oplev en kanotur på Susåen, som er Danmarks femte største å og Sjællands mest vandrige åsystem. Sejl gennem smukt landskab, forbi historiske bygninger og hyggelige oaser, hvor en pause med en picnic-kurv i det grønne giver tid til leg og afslapning. 

Susåen strækker sig 87 km gennem Næstved, Faxe, Sorø og Ringsted kommuner. Ro forbi det smukke Herlufsholm, gennem snoede sving helt til Slusehuset, som ligger blot tre minutter fra Næstved centrum. Dalen med Tystrup-Bavelsesøerne regnes for et af Sjællands smukkeste og mest storslåede landskaber.

Planlæg din tur og lej enten kano eller kajak hos vores samarbejdspartner Suså Kano & Kajak – så giver vi fragten kvit og frit

Anbefalet pakkevalg: Kanopakken

Camønoen, Møn, Nyord og Bogø, Sydsjælland.

Camønoen på Møn er en spektakulær vandrerute, der strækker sig over cirka 175 kilometer. Under tilnavnet “Kongerigets Venligste Vandrerute” fører ruten vandrere gennem varierede landskaber, herunder den imponerende Møns Klint, skove, marker og charmerende landsbyer.

Det er ikke uden grund, at Møn, Bogø og Nyord på få år har udviklet sig til et populært mål for vandreentusiaster. Her har lokale ildsjæle og organisationer skabt en sammenhængende vandrerute, som fører øerne rundt gennem smuk natur og spændende kulturhistorie. Møns Klint, eventyrskoven ved Ulvshale, fuglelivet på Nyords oversvømmede enge, hvide sandstrande og en uforstyrret nattehimmel er nogle af de mange oplevelser, som kan opleves.

Det er en lang rute og man kan med fordel tilbagelægge ruten på cykel, som du kan planlægge her: Cykeltur på Camønoen. Den lange vandrerute kan også deles op i mindre etaper, hvis du ønsker at vandre til fods. Planlæg dine etaper lige her: Etaper Camønoen og find dine overnatningssteder lige her: Overnatning Camønoen

Anbefalet pakkevalg: Cykelpakken & Teltpakken/shelterpakken

Nordkyststien, Hundested – Helsingør, Nordsjælland.

Denne rute anbefales tilbagelagt på cykel og kan uden at overdrive betegnes, som Nordsjællands flotteste cykelrute. Hvis man har benene til det, så kan man også sagtens tilbagelægge den til fods.

Stejle klinter, hvide sandstrande, klitter, havudsigt, gamle idylliske fiskerlejer, store sommerhuse og lange vandrestræk helt nede i vandkanten. Det er noget af det, den 69 kilometer lange Nordkyststi har at byde på. Og indimellem en troldeskov, lynghede, Knud Rasmussens bolig, kunstmuseum, cafeer, restauranter og til sidst det gamle Helsingør og Kronborg.

 Nordkystruten er den populæreste af de Nordsjællandske cykelruter og oplagt til en familie cykeltur med flere udvalgte badestrande langs ruten.

Planlæg din tur og find overnatningssteder lige her: Overnatning Nordkyststien

Anbefalet pakkevalg: Cykelpakken & Teltpakken/shelterpakken.

Kyststien, Bornholm

Kyststien på Bornholm er en spektakulær vandrerute på 120 km, der følger øens varierede kystlinje og byder på en enestående kombination af naturskønhed og kulturelle oplevelser.

Ruten kan deles op i 7 mindre etaper og er perfekt for dem, der søger en kombination af panoramiske udsigter, frisk havluft og spændende kulturelle seværdigheder. Det er en oplevelsesrig vandrerute, der viser Bornholms skønhed og mangfoldighed.

Bornholm er også oplagt til en cykeltur øen rundt. Planlæg din cykelrute lige her: Cykeltur på Bornholm

Planlæg din tur og find overnatningssteder lige her: Overnatning – Kyststien

Anbefalet pakkevalg:  Cykelpakken & Teltpakken/shelterpakken.

Er du i tvivl om dine behov?

Vi står klar til at hjælpe dig med at vælge det helt rette grej til dine behov.

 

Så ring eller skriv endelig til Peter, så får du hurtigt svar.

Du kan fange Peter på følgende:

Tlf. 60 63 62 50
(Hverdage kl. 16-19 og weekend kl. 10-20)

mail: kundeservice@sharepacker.dk